Перлина Степу
Ціна: 225.00 грн
Сортовий складАліготе 100%
ЕкспозиціяПосадки розташовані на схилі Каховського водосховища в межах Причорноморської западини Східно-Європейської рівнини за координатами 46 градусів 48 хвилин північної широти і 33 градуса 21 хвилину східної довготи.
КліматПомірно-континентальний. Сума активних температур повітря вище 10 градусів складає 3300-3400 градусів Цельсія, кількість опадів за період з такими температурами 200-220 мм, протягом року 330-380 мм. Середня тривалість вегетаційного періоду 225-230 днів. Тривалість морозного періоду 85-100 днів. Сума випарів з поверхні ґрунтів складає 320-380 мм.
ГрунтПокрив теруара представлений південними слабко гумусово-акумулятивними середньосуглинистими чорноземами.
ВиніфікаціяВиноград ручного збору сортують, відділяють від гребню, охолоджйть через теплообмінник до температури 100 С та направлють на настоювання на м’яззі протягом 10-12 годин, потім пресування. Після пресування сусло направляється у ємність для відстоювання при температурі 10-120 С протягом не менше 24 годин. Освітлене сусло знімається з осаду і зброджується за температури до 150 С у вертикальних термоізольованих ємностях на чистій культурі дріжджів провідних виробників європи спеціально для сорту винограду Аліготе. Зброджений та освітлений виноматеріал декантують з дріждового осаду і направляють на витримку. Витримка проводиться у підвальних приміщеннях за температури від 10 до 150 С у дубовій тарі терміном не менше 1,5 року. Під час витримки проводиться дві відкриті переливки та одна закрита. Після закінчення терміну витрмки виноматеріал декантують,оклеюють, оброблюють холодом, фільтрують і направляють на холодний стерильний розлив.
Дегустаційні заміткиВино витримане в нових французьких бочках протягом 18 місяців
Колір: темно-золотистий
Букет: аромат польових квітів та фруктів з нотками груші, ванілі та спецій
Смак: щільне, насичене вино з відмінним балансом кислотності і дуже тривалим післясмакомГастрономічне поєднанняЛазанья з морепродуктами, індичка.
Сергій Деонізович –
Вино приємно здивує своїм фруктовим післявкуссям .Чудово підходить для морепродуктів. Раджу спробувати