ОКСАМИТ УКРАЇНИ Grand Reserve
Ціна: 370.00 грн
Сортовий складКаберне-Совіньйон 100%
ЕкспозиціяПосадки розташовані на схилі Каховського водосховища в межах Причорноморської западини Східно-Європейської рівнини за координатами 46 градусів 48 хвилин північної широти і 33 градуса 21 хвилину східної довготи.
КліматПомірно-континентальний. Сума активних температур повітря вище 10 градусів складає 3300-3400 градусів Цельсія, кількість опадів за період з такими температурами 200-220 мм, протягом року 330-380 мм. Середня тривалість вегетаційного періоду 225-230 днів. Тривалість морозного періоду 85-100 днів. Сума випарів з поверхні ґрунтів складає 320-380 мм.
ГрунтПокрив теруара представлений південними слабко гумусово-акумулятивними середньосуглинистими чорноземами.
ВиніфікаціяВиноград ручного збору сортують та переробляють на лініях італійської фірми Della Toffola з відділеням гребнів. М’язга направляється на бродіння на чистій культурі дріжджів провідних виробників європи спеціально для сорту винограду Каберне-Совіньон у вертикальні термоізольовані вініфікатори зі зрошенням поверхні “шапки” не менше 4 разів на добу, при температурі не вище 32°С. При залишкововому цукрі 10-20 г/дм3 м’язга направляється на пресування, а після чого на доброджування із внесенням чистих культур бактерій преміум селекції для проведення контрольованого яблучно-молочного бродіння. Зброджений та освітлений виноматеріал декантують з дріждового осаду і направляють на витримку. Витримка проводиться у підвальних приміщеннях за температури від 10 до 15°С у дубовій тарі терміном не менше 2 років. Під час витримки проводиться дві відкриті переливки та дві закриті.Після закінчення терміну витрмки виноматеріал декантують,оклеюють, оброблюють холодом, фільтрують і направляють на холодний стерильний розлив. Розлите у пляшки вино направляється на пляшкову витримку горизонтально у підвальних приміщеннях за температури від 10 до 15°С. Вино витримане в нових французьких бочках протягом 18 місяців.
Дегустаційні заміткиКолір: темно-рубіновий з фіолетовим відтінком
Букет: аромат ягід і фруктів з нотками чорної смородини, вишні та стиглої сливи, ніжні нотки чорного перцю
Смак: вино середньої насиченості, м’яке і обволікаюче з оксамитовими танінами та тривалим фруктовим післясмакомГастрономічне поєднанняТелятина з ягідним соусом, тверді сири.
Нет в наличии
Володимир –
Гарне вино, насичений смак. Брав Оксамит, Каберне, Піно Нуар та Мерло. Це сподобалось більш за всі інші.