Chardonnay Reserve
Ціна: 171.00 грн
Сортовий складШардоне
ЕкспозиціяПосадки розташовані на схилі Каховського водосховища в Придніпров'ї за координатами 46 градусів 48 хвилин північної широти і 33 градуси 21 хвилин східної довготи.
КліматПомірно-континентальний. Сума активних температур повітря вище 10 градусів становить 3300-3400 градусів Цельсія, кількість опадів за період з такими температурами 200-220 мм, протягом року 330-380 мм. Середня тривалість вегетаційного періоду 225-230 днів. Тривалість морозного періоду 85-100 днів. Сума випарів з поверхні ґрунтів становить 320-380 мм.
ГрунтПокрив терруару представлений південними слабо гумусово-акумулятивними середньосуглинистими чорноземами.
ВиніфікаціяВиноград ручного збору сортують, відокремлюють від гребенів, охолоджують через теплообмінник до температури 10°С і направлять на пресування. Після пресування сусло направляється в ємність для відстоювання при температурі 10-12°С. Освітлене сусло знімається з осаду і зброджується при температурі до 15°С в вертикальних термоізольованих ємностях на чистій культурі дріжджів провідних виробників Європи спеціально для сорту винограду Шардоне. Зброджений і освітлений виноматеріал декантирують з дріжджового осаду і направляють на витримку. Витримка проводиться в підвалах при температурі від 10 до 15°С. 60% в французьких бочках 40% в барріках не менше 9 місяців. Після закінчення терміну витримки виноматеріал декантирують, оклеюють, обробляють холодом, фільтрують і направляють на холодний стерильний розлив.
Дегустаційні заміткиКолір: солом'яно-золотистий
Букет: аромат стиглих тропічних фруктів, білого яблука, груші з вершково-ванільними нотками.
Смак: м'який, обволікаючий, з добре інтегрованою кислотністю, делікатною ноткою грейпфрута і приємним післясмаком.Гастрономічне поєднанняРибні страви в вершковому соусі, страви з білого м'яса.
Відгуки
Ще немає відгуків.