ОКСАМИТ УКРАЇНИ

170.10 грн

  • Сортовий складКаберне-Совіньйон 100%

  • ЕкспозиціяПосадки розташовані на схилі Каховського водосховища в межах Причорноморської западини Східно-Європейської рівнини за координатами 46 градусів 48 хвилин північної широти і 33 градуса 21 хвилину східної довготи.

  • КліматПомірно-континентальний. Сума активних температур повітря вище 10 градусів складає 3300-3400 градусів Цельсія, кількість опадів за період з такими температурами 200-220 мм, протягом року 330-380 мм. Середня тривалість вегетаційного періоду 225-230 днів. Тривалість морозного періоду 85-100 днів. Сума випарів з поверхні ґрунтів складає 320-380 мм.

  • ГрунтПокрив теруара представлений південними слабко гумусово-акумулятивними середньосуглинистими чорноземами.

  • ВиніфікаціяВиноград ручного збору сортують та переробляють на лініях італійської фірми Della Toffola з відділеням гребнів. М’язга направляється на бродіння на чистій культурі дріжджів провідних виробників європи спеціально для сорту винограду Каберне-Совіньон у вертикальні термоізольовані вініфікатори зі зрошенням поверхні “шапки” не менше 4 разів на добу, при температурі не вище 320 С. При залишкововому цукрі 10-20 г/дм3 м’язга направляється на пресування, а після чого на доброджування із внесенням чистих культур бактерій преміум селекції для проведення контрольованого яблучно-молочного бродіння. Зброджений та освітлений виноматеріал декантують з дріждового осаду і направляють на витримку. Витримка проводиться у підвальних приміщеннях за температури від 10 до 150 С у дубовій тарі терміном не менше 2 років. Під час витримки проводиться дві відкриті переливки та дві закриті.Після закінчення терміну витрмки виноматеріал декантують,оклеюють, оброблюють холодом, фільтрують і направляють на холодний стерильний розлив. Розлите у пляшки вино направляється на пляшкову витримку горизонтально у підвальних приміщеннях за температури від 10 до 150 С. Вино витримане в нових французьких бочках протягом 18 місяців.

  • Дегустаційні заміткиКолір: темно-рубіновий з фіолетовим відтінком
    Букет: аромат ягід і фруктів з нотками чорної смородини, вишні та стиглої сливи, ніжні нотки чорного перцю
    Смак: вино середньої насиченості, м’яке і обволікаюче з оксамитовими танінами та тривалим фруктовим післясмаком

  • Гастрономічне поєднанняТелятина з ягідним соусом, тверді сири.

Немає в наявності

Відгуки

  1. Гарне вино, насичений смак. Брав Оксамит, Каберне, Піно Нуар та Мерло. Це сподобалось більш за всі інші.

Додати відгук

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Повернутися в магазин