Українське вино з історією

“ЄДИНЕ ІСТОРИЧНЕ ШАТО УКРАЇНИ”

    «Виноробне господарство князя П.М. Трубецького» – це єдине історичне шато України. 2016 рік для виноробні – ювілейний. Ось уже протягом 120 років тут виробляють якісні українські вина з винограду, вирощеного на власних виноградниках і зібраного руками.

    Натуральні вина Трубецького – це 4 колекції вин, об’єднаних стилістикою таспособом виробництва. Колекція молодих вин – свіжі яскраві питкі вина без витримки в бочці. Колекція витриманих вин – з витримкою у французьких бариках не менше 6 місяців. Колекція марочних вин – з бочковою витримкою не менше 2-х років. Преміум-колекція – зібрання особливих вин: лімітовані тиражі, з виділених ділянок виноградників, з тривалою витримкою.

Колекція молодих вин

molodaya-kollekciya-vina-trubeckogo

Колекція витриманих вин

vyderzhannaya-kollekciya-vina-trubeckogo

Колекція марочних вин

marochnaya-kollekciya-vina-trubeckogo

Преміум колекція

premium-kollekciya-vina-trubeckogo

    Перші виноградники одного з найстаріших та іменитих виноробних господарствУкраїни були закладені в маєтку «Козацьке» (Херсонська губернія) у 1896 році. Відбір земель для насаджень та сортів виноградних лоз для князя Трубецького проводив головний винороб Російської Імперії князь Лев Голіцин.

    Унікальні кліматичні умови, кут схилу, склад земель, використання прогресивних технологій у виноградарстві та виноробстві дуже швидко дали результат. Уже в 1900 році на всесвітній виставці у Парижі Рислінг виноробного господарства був удостоєний Гран-прі. У 1902 році винороби князя Трубецького нагороджуються першою премією імені імператора Олександра ІІІ, «за краще російське виноградне столове вино», в 1903 році «за зразкову культуру виноградників».

    Після 1917 року виноробня і землі Петра Миколайовича Трубецькогонаціоналізували. Флагман радянського виноробства – винрадгосп імені Леніна – привніс в історію виноробного господарства і всієї країни легендарні марочні вина «Оксамит України», «Перлина Степу», «Наддніпрянське», які з 1949 року вважалися візитною карткою України та постачалися Британському королівському двору.

    Починаючи з 1964 року марочні вина відзначили 33 золотими та срібними медалями на міжнародних виставках того часу.

    З 2003 до 2011 року на підприємстві провели глобальну реконструкцію. Було реалізовано проект виноробні європейського рівня для виробництва сухих вин за класичними французькими технологіями. На історичних землях посадили нові виноградники, загальною площею 200 га. Це виключно виноград міжнародних сортів із найкращих розсадників Італії та Франції: каберне совіньйон, мерло, піно нуар, каберне фран, пті вердо, сіра, мальбек, шардоне, рислінг, аліготе, піно блан.

    Натуральні якісні вина Трубецького завоювали міжнародне визнання і зайнялисвою нішу на українському ринку – преміальних авторських теруарних українських вин. Дотримуючись принципу теруарності «Виноробне господарство князя П.М. Трубецького» виробляє вина на 100% із винограду, вирощеного на власних виноградниках, і може гарантувати контроль якості на всіх етапах народження вина.

«ПРОДЭКСПО»
«Оксамит України»
Золотая медаль
«ПРОДЭКСПО»
«Перлина Степу»
Серебряная медаль
«ПРОДЭКСПО»
«Шардоне» и «Рислинг»
Бронзовая медаль

    Якість вина «Оксамит України» відмітили золотою медаллю престижногодегустаційного конкурсу «ПРОДЕКСПО». «Перлина Степу» – срібною медаллю, витримані білі вина «Шардоне» та «Рислінг» – бронзовими медалями.

    Високу оцінку експертів вина Трубецького отримали на дегустаціях в Європі: в Лондоні (організовану автором «Винного атласу» Оззом Кларком) в грудні 2011, на престижному європейському форумі VINITALY у Вероні в березні 2012, на міжнародній виставці у Кракові у лютому 2014 та Wine&Spirits у Варшаві в 2015 році.

    За результатами ІІІ Міжнародного дегустаційного конкурсу «BestDrink» кращимкаберне України визнали «Каберне» «Виноробного господарства князя П.М. Трубецького». А вино «Оксамит України» неодноразово ставало володарем титулу «Бренд року».

    «Виноробне господарство князя П.М. Трубецького» – це унікальний об’єкт винного туризму в Україні. Збір врожаю приваблює на виноробню Трубецького велику кількість туристів не лише з України, але і Європи. У 2013 році була завершена реконструкція історичної будівлі виноробні 1900 року з вежею та оглядовим майданчиком, в якому обладнано дегустаційні зали, встановлено 8 галерей винних підвалів часів Трубецького, які використовуються для витримки та зберігання вин. На території є готель на 10 номерів та атмосферний банкет-хол в старовинному крилі виноробні.

0